Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Последвайте ни и на:

Професионални услуги в сферата на

Печата и предпечата

Графичен дизайн
        Графичният дизайн е изкуство за визуална комуникация. Съчетава образи, думи и идеи, за да предаде информация на хората, особено за да произведе специфичен ефект. Графичният дизайн е визуално послание чрез линии, форма, цвят, текстура, размер в пространството около нас. Това е начин за предаване на идеи, чрез визуализация и стил.
        Графичният дизайн е доста многостранен:
    Корпоративен дизайн – съвкупност от визуални елементи за налагане на идентичност на марката. Това включва дизайн на фирмено лого, визитки, оформление на рекламни и корпоративни материали за даден бранд и др. Този тип графичен дизайн се използва в маркетинга на марката, за да комуникира стойностите на марката чрез изображения, форми и цвят.
    Маркетинг и рекламен дизайн – един от най-известните видове графичен дизайн - плакати, билбордове, брошури, флаери, реклами в списания, маркетинг и реклама по имейл. Това са малко примери за този широко използван вид графичен дизайн.
    Дизайн на публикации –   примерите за графични дизайни на публикации включват книги, вестници, бюлетини, списания и електронни книги.
    Дизайн на опаковката – много важен раздел графичен дизайн. От опаковката до голяма степен зависи успешната реализация на продукта на пазара.
    Уеб дизайн – въпреки че, уеб дизайнът не е непременно вид графичен дизайн, графичният дизайн е един от елементите на уеб дизайна. Тъй като уеб дизайнерите трябва да обмислят и комбинират различни дизайнерски елементи – като оформление, изображения и типография – за да създадат удобен за потребителя, приятен уеб дизайн.
Брандинг
    Брандът помага да се отличите от конкуренцията и да бъдете разпознаваеми

Едно от големите ползи на силния брандинг е, че той е силно конкурентно предимство, тъй като ще ви отличи от всички останали играчи във вашата пазарна ниша и ще помогне повече потребители да научат за вашата компания и продуктите, които предлагате.

Логото на компанията е един от най-важните елементи, на които трябва да обърнете внимание, наред с цялостната визуална бранд идентичност и стратегии в социалните мрежи. Съветът ни  е да заложите на професионален дизайн, който е запомнящ се, кореспондира с бранда ви и да грабва вниманието на потребителите.

    Брандът помага лесно да достигате до нови клиенти и да растете

Създавайки разпознаваем бранд, вие добавяте повече стойност към вашия бизнес. Това отваря редица възможности: да откриете инвеститори, да разширите производството, да внедрявате нови технологии и да растете.


    Брандът помага да привличате ценни кадри в екипа си
Външна реклама
    Външна реклама (на английски: out-of-home advertising), която достига до потребителя извън неговия дом (в контраст на медийната реклама, печатната и интернет реклама), на български под това най-често се разбира тип билборд - реклама на обществени места. Рекламата извън дома е насочена към потребители, които са на път на публични места, пътуващи, чакащи или на специфични търговски локации.

    Това са афиши, плакати, флаери, билбордове, светещи реклами, банери (транспаранти), рекламни табели, транспортна реклама, както и всички онези носители на информация, които са инсталирани на публични и други места под формата на билбордове, бюлетини, рекламиране по обществения транспорт, улично рекламиране по паважи и т.н.

    Този вид реклама се различава съществено от рекламата излъчвана по електронните медии, печатната и онлайн рекламата.
Широкоформатен печат
Под термина широкоформатен печат обикновено се има предвид дигитален печат върху медии с ширина над 45 см.(17 инча). Най-често широкоформатният печат се изпълнява с мастиленструйна технология. Можете да срещнете също и термина широк печат. На английски език се използва large format printing, wide format printing. Широкоформатния печат над 100 инча се нарича супер широкоформатен печат(Super-Wide или Grand format).

    Печат върху фолио, винил, хартия, канава.

    Печатът върху фолио позволява изработването на облепващи рекламни материали, подходящи както за вътрешни, така и за външни условия. С него може да се брандират витрини, стелажи, коли, машини и други.

Освен като широкоформатен този печат се среща и като широк. Самото разпъване на изображението върху по-голяма площ предполага  и това то да бъде с добра резолюция за да не се получи така нареченото размазване  при отпечатване. За изработката на един билборд обикновено се използват мастиленоструйна технология.
    На практика водещи компании и търговски обекти, които извършват дейност на територията на цялата страна предпочитат този начин на реклама. Това , че първо могат да си го позволят и второ обновяването на информацията е повече от необходимо за да привлекат интереса на потребителите налага именно употребата на такива рекламни материали като широкофоматни печатни продукти.
Офсетов печат
    Офсетовият печат днес е най-широко разпространеният метод за печат на големи тиражи (над няколко хиляди броя). Принципът му на действие включва няколко етапа на пренос на изображението, традиционен метод с експонация на изображението от филм върху плака или по-модерен – директно от файл. Окончателното пренасяне на изображението върху хартията се извършва посредством междинен гумен офсетен цилиндър (на английски: offset). Когато се комбинира с литографски процес на формиране на изображението за печат, той включва и плосък носител, който се омастилява само в частите, подлежащи на печат. Този носител се нарича печатна форма или плака – най-често пластина с фоточувствително покритие. Така описаната технология е само за един цвят мастило.

    За многоцветно изображение се използват два метода – или повторение на печата поотделно за всеки цвят, или печат с многоцветна печатна машина. И двата метода се основават на цветоразделянето на всеки използван цвят на няколко цветови компонента - CMYK.
    За всяка цветна страница се изготвят набор от печатни форми, като изображението върху всяка от тях съответства на един от съставните цветове от системата CMYK. Тези пластини или се зареждат една по една в машина с един комплект валове, или едновременно в съответните секции в многоцветната машина.
    Най-разпространените видове многоцветни машини си имат собствени имена: едноцветна, двуцветна, четирицветна и т.н.
    За осигуряване на качествен цвят при печатането се използват различни системи за контрол на базата на денситометрия, колориметрия и цветна проба.

Има два вида машини за офсетов печат:

    листов офсетов печат – при него в машината се подават отделни листове хартия, като те могат да бъдат предварително нарязани в окончателния си вид или да се изрежат впоследствие
    ролен офсетов печат – това са по-големи и по-бързи машини. Те се захранват с големи ролки хартия и отделните страници се отделят и оформят след това. Използват се за големи тиражи и печат на вестници..
Текстилен печат
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque sit amet tortor imperdiet neque hendrerit pellentesque. Fusce et nisl eget sem luctus pulvinar at id orci. Cras sed mi nec risus pretium convallis. Cras at accumsan turpis. Maecenas blandit ante ac ante sagittis, sed volutpat mauris tempus. Pellentesque quis varius nunc, id faucibus eros. Cras ac dolor eget erat dictum tristique. Mauris eget libero condimentum, fringilla ante et, consectetur libero. Vivamus sollicitudin neque turpis, eu placerat est congue ac.

Nunc iaculis ligula commodo diam suscipit, eu sollicitudin turpis ultrices.
Aenean at eros ut est tristique pellentesque vitae vel dui. Quisque eu urna quis mauris imperdiet ornare pretium id lorem. Maecenas nec vestibulum mi. Cras sit amet lorem blandit, dignissim ante ac, ultricies erat. Suspendisse cursus tempor urna ut rhoncus. In nisl diam, molestie ac volutpat malesuada, maximus ac odio. Cras vitae iaculis orci.

Nulla eget elit commodo, luctus risus et, finibus eros:
  • Nunc volutpat pretium ex, rhoncus viverra dui pellentesque porta
  • Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos
  • In convallis laoreet turpis, et condimentum ipsum pretium vel
Vivamus cursus non nisl at tincidunt. Proin vitae ex hendrerit, tincidunt justo sit amet, laoreet purus. Morbi laoreet vel ipsum vel sollicitudin.

Cras nec nisi ut eros pretium luctus.
Ситопечат
Същност на ситопечата

Ситопечатът е една от най-универсалните печатарски техники, подходяща за печат върху гладки или сравнително гладки повърхности, както и артикули с неправилна форма. Финна полиестерна тъкан или сито е силно опънато около твърда рамка. Частите от площта, на които няма печат се замаскират на мрежата, а за да се създаде отпечатъка, част от дупките по ситото се отпушват и през тях преминава мастилото. Използва се инструмент - гумен ракел, за да се притисне мастилото и да премине през ситото. Замаскираните райони предотвратяват преминаването на мастило, докато отпушените позволяват на мастилото да премине и бъде отпечатано върху съответния материал.
Правилно подбраните мастила трайно остават върху материала, дори при по-сурови условия. Ако дизайна е с повече цветове, процесът се повтаря със съответния брой сита и цветове. Например, за дизайн с четири различни цвята ще бъдат необходими четири различни сита. Някои принтери за ситопечат имат напълно автоматизирани процеси, които не изискват ръчен труд, освен първоначалната настройка и зареждане.

Приложение на ситопечата

Ситопечатът може да се прилага върху голямо разнообразие от материали - тъкани, хартия, пластмаси, картон, стъкло, метали, и много други. Изделия изработвани посредством тази технология - плакати, папки, тефтери, бланки и пликове, етикети, знаци, тениски, колани, шапки, чадъри, химикалки, запалки, ключодържатели, чинии, чаши, и т.н. Не е изключено и производството на рекламни материали, като например визитки по смесена технология, т.е. комбиниране на дигитален и ситопечат за получаването на по-ефектно крайно изделие.

Предимства и недостатъци на ситопечата

Преимущество при ситопечата е по-голямата плътност на мастилото, което може да бъде нанасяно на материала, в сравнение с всички други печатарски техники. Това позволява постигането на много интересни и въздействащи ефекти, които не биха били възможни с други печатарски методи. При ситопечата се използва гумен ракел, за да се нанесе мастилото върху материала, отпечатаните продукти са много трайни. Те няма да се отмият или да бъдат засегнати от физически контакт. Материали, отпечатани посредством ситопечат могат да изтраят с години. При използването на тази технология можете да бъдете спокойни, че цветовете ще бъдат 100 % верни дълго време. Сред недостатъците на ситопечата е фактът, че мастилото трябва да премине през дупчиците на ситата. Това означава, че е трудно смесването на цветове по правилен начин, за да се изобразят преливки и други ефекти. Затова повечето изделия отпечатани по този начин са направени от комбинация от различни цветови зони без смесване на цветовете.
При самия печат обаче, се преминава през няколко стъпки, които включват поставянето на различни сита над артикула, които са точно позиционирани, за да бъде създадена финалната графика. Колкото са цветовете в проекта – толкова шаблони се изработват.
Ограниченията на ситата правят трудно отпечатването на малки детайли.

Бъдеще на ситопечата

Ситопечата е най-старата печатарска технология, но все още съществува заради възможността да се печата върху най-широка гама от артикули. Ситопечатът предоставя възможности за създаване на най-разнообразни креативни идеи и има широко приложение в почти всяка индустрия. Въпреки това, за да продължи да отговаря на нуждите на потребителите, процесът трябва непрестанно да се модернизира и развива, за да стане още по-широко приложим и изгоден от икономическа гледна точка. В сферата на ситопечата трябва да се подобри производствената скорост, за да се направи технологията конкурентна спрямо други печатарски методи, при които крайният продукт в големи тиражи е на лице за кратък период от време.
Особеностите на ситопечата и широката област на неговото приложение, по отношение на материали и възможности за художествено оформление го определят като един от основните видове печат.


 
Печат на сувенири
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque sit amet tortor imperdiet neque hendrerit pellentesque. Fusce et nisl eget sem luctus pulvinar at id orci. Cras sed mi nec risus pretium convallis. Cras at accumsan turpis. Maecenas blandit ante ac ante sagittis, sed volutpat mauris tempus. Pellentesque quis varius nunc, id faucibus eros. Cras ac dolor eget erat dictum tristique. Mauris eget libero condimentum, fringilla ante et, consectetur libero. Vivamus sollicitudin neque turpis, eu placerat est congue ac.

Nunc iaculis ligula commodo diam suscipit, eu sollicitudin turpis ultrices.
Aenean at eros ut est tristique pellentesque vitae vel dui. Quisque eu urna quis mauris imperdiet ornare pretium id lorem. Maecenas nec vestibulum mi. Cras sit amet lorem blandit, dignissim ante ac, ultricies erat. Suspendisse cursus tempor urna ut rhoncus. In nisl diam, molestie ac volutpat malesuada, maximus ac odio. Cras vitae iaculis orci.

Nulla eget elit commodo, luctus risus et, finibus eros:
  • Nunc volutpat pretium ex, rhoncus viverra dui pellentesque porta
  • Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos
  • In convallis laoreet turpis, et condimentum ipsum pretium vel
Vivamus cursus non nisl at tincidunt. Proin vitae ex hendrerit, tincidunt justo sit amet, laoreet purus. Morbi laoreet vel ipsum vel sollicitudin.

Cras nec nisi ut eros pretium luctus.
Лазерно гравиране
Лазерното гравиране е технология, чрез която се нанася изображение по неконтактен метод,на различни материали.
Лазерния лъч изпарява тънък слой от материала, което образува релеф на повърхността.
Гравиращата система се управлява от компютър и е много прецизна.
Лазерното гравиране се използва много често при изработката на съвременни средства за визуална комуникация и реклама.
В зависимост от излъчватела на светлина лазерните машини се делят на: лазери за НЕметал и лазери за метал.
Други услуги
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque sit amet tortor imperdiet neque hendrerit pellentesque. Fusce et nisl eget sem luctus pulvinar at id orci. Cras sed mi nec risus pretium convallis. Cras at accumsan turpis. Maecenas blandit ante ac ante sagittis, sed volutpat mauris tempus. Pellentesque quis varius nunc, id faucibus eros. Cras ac dolor eget erat dictum tristique. Mauris eget libero condimentum, fringilla ante et, consectetur libero. Vivamus sollicitudin neque turpis, eu placerat est congue ac.

Nunc iaculis ligula commodo diam suscipit, eu sollicitudin turpis ultrices.
Aenean at eros ut est tristique pellentesque vitae vel dui. Quisque eu urna quis mauris imperdiet ornare pretium id lorem. Maecenas nec vestibulum mi. Cras sit amet lorem blandit, dignissim ante ac, ultricies erat. Suspendisse cursus tempor urna ut rhoncus. In nisl diam, molestie ac volutpat malesuada, maximus ac odio. Cras vitae iaculis orci.

Nulla eget elit commodo, luctus risus et, finibus eros:
  • Nunc volutpat pretium ex, rhoncus viverra dui pellentesque porta
  • Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos
  • In convallis laoreet turpis, et condimentum ipsum pretium vel
Vivamus cursus non nisl at tincidunt. Proin vitae ex hendrerit, tincidunt justo sit amet, laoreet purus. Morbi laoreet vel ipsum vel sollicitudin.

Cras nec nisi ut eros pretium luctus.